20 maj 2019

Blått och soltorkat


Den blå Blyblomman jag fraktade hem från Skåne åker in och ut. Har planterat om den i en större kruka med bättre jord. Den är så fin i färgen. Blå rand på linnelakanen som torkade i solen i fredags.
Så lyxigt att få bädda rent med soltorkade lakan.

I fredags var det också födelsedag för min man och min bror. Ingen fyllde jämt men vi hade alla fall lite middag på kvällen. Min bror, G s bror och min svägerska och våra killar kom hem till oss.  
Vi grillade lamm, halloumi, zuccini och hade sallad till. Istället för tårta blev det en Key Lime Pie med hallon på. Hittade receptet på ica.se klicka här:  Key lime pie Lätt att göra och väldigt  god. 

Blått var det också på väggen. Några rankor av Vintergröna i vaserna på råspontväggen i vårt uterum och några vaser på bordet. Det var ju så fint väder hela helgen. Betydligt bättre än utlovat.


På lördagen ilade jag på min cykel mellan Konstrunda och växtmarknad och sen cyklade jag och G ner på stan igen för att äta lunch på den internationella matmarknaden. Köpte också några goda ostar.
Kul när det är lite fart och mycket folk på stan en lördag. Det utarmas ju lätt med stora shoppingcenter runt om. 

Igår planterade jag mina fynd från växtmarknaden. Gullvivor och Purpurklätt för inga pengar alls nästan. Vi var också en sväng till Skultuna för att se om Rhododendron slagit ut längs en slinga runt mässingsbruket. Det var lite tidigt. Bara få utslagna. For vidare till en visning av en trädgård via Trädgårdsamatörerna. Alltid roligt att kika. Alltid hittar man något som inspirerar. Där fanns utslagna Rhododendron och en massa annat fint och färgglatt. En fin träsoffa att gunga i fanns också.
Det kanske inte blir någon gungsoffa för oss men en ny gunga alla fall. Vi gjorde ju en i stugan av föregångarens parabolantenn som vi målade svart och satt upp i kedjor istället. Men den har gjort sitt nu. En enkel trägunga duger också. Det är mysigt att gunga.


8 kommentarer:

  1. Både blyblomma och vintergröna är vackra - ja, färgen är intensivt blå! Vackert! har vintergröna i trädgården, kanske ska härma dig och plocka in några slingor! :)
    Så mycket "trevligheter" ni har hunnit med i helgen med både födelsedagsfirande, konstrunda och växtbesök! Låter trevligt alltihopa! :)
    Som du vet så har jag också varit på "trevligheter"! Så mysigt på alla sätt... men just nu har orken tagit slut för min del!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Ja jag "härmade" ju Karin på Vackert Naturligt. Hon la slingor direkt på bordet. Fint! Ja det var många trevligheter i helgen allt inom kort avstånd. på konstrundan var det främst keramikerna jag var på kurs hos i somras som lockade. Kul kombination med konstrunda i samband med att det varit tjejkväll på stan och internationell matmarknad som också drar folk. Ja dina trevligheter såg fantastiska ut. Vackert par i härlig miljö.

    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Ja, jag förstod att du hittade inspiration där! Det är ju bra - att kunna inspirera varandra! Jag hittade till Karin via dig tror jag och hon har så fina bilder! Kul med nya och gamla vänner här på nätet! Roligt att följa varandra. :)
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju det som är roligast med bloggandet att få tips och inspiration av andra och kanske ge till andra. Karins bilder är jättevackra och vi sågs ju på keramikkursen i somras.
      Kram Annika

      Radera
  4. Så vackert med blått på sommaren! Jag dras till allt blått då sommaren närmar sig... :)
    Kan det vara himlen som färgar sinnet?

    Ha en fortsatt fin vecka!
    /Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Annica! Ja jag dras nog också till blått på sommaren. Blått och vitt är alltid somrigt. Ha det så fint i försommarvädret!
      Kram Annika

      Radera
  5. Blått er så nydelig. Elsker blått men dog også rosa. Er de fargene som er sommer for meg.
    Ha en fin fredag.
    Klem C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar också rosa. Men blått och vitt är också så somrigt för mig.
      Hoppas Du fick en fin helg!
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.