21 maj 2018

Gröna oaser i Stockholm


 Idag fick jag tillfälle att förena lite nytta med nöje i Stockholm. Åkte dit redan igår kväll och det blev som ett Kinderegg bara det. Fick tillfälle att umgås lite med yngste sonen och premiärsova på hans soffa. Bra med bäddsoffa. Vi sammanstrålade också med en av mina vänner som jag känt längst.
Lena som nästan alltid är på resande fot kunde möta upp oss och vi fick en mysig stund nere vid Nybrokajen. Sen tog ju Sverige guld också så det blev ett litet-tre-i- en Kinderegg där på söndagkvällen. Även om jag inte tittade på hockeyn får jag erkänna.

Idag hade jag tid att strosa lite  på morgonen sonen skulle till skolan och jag gick strax efter.
Så härligt att gå i bara en blus utan kofta eller jacka direkt på morgonen. Passade på att titta på några parker och gröna oaser som låg inom rätt håll för mitt egentliga ärende denna lediga måndag.
Alltid inspirerande!

Tegnerlunden, Humlegården, Berzeeli och den fina parken utanför Centralbadet hann jag med.


 Fin kombination att komma ihåg till nästa års penséer. Fina marktäckare också. Spetsmössa och myskmadra med vita blommor. Lyser väl fint i mörkret.

 Verkligen som i dikten Kyssande vind av Hjalmar Gulllberg
I syrenernas tid och gullregnens månad" inne vid Centralbadet.


Men nu ska jag dra fram vattenslangen och vattna lite i min egen trädgård.
Så fröna jag sått gror och potatisen växer. Har satt potatis även i tre hinkar i år.
Spännande att se hur det faller ut. Törs man hoppas på egna till midsommar?

2 kommentarer:

 1. Så vackra foton med underbara blommor i lika vackra färger! Ja, det är så underbart vackert i våra parker och i andra gröna oaser! En egen oas är heller inte så dumt... en trådgård! Soligt är det och väldigt torrt! När väl regnet kommer så...
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! Ja jag blir nästan helt yrslig av allt fint ute just nu. Det är verkligen just nu!! Händer så mycket och snabbt!
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.