06 maj 2018

Härlig helg!


Vilken bra helg vi haft! Igår hoppade vi upp för att åka till vår yngste son i Stockholm. Ville fira honom lite för han fyllde 21 år i fredags. Hans storebror med flickvän anslöt från Uppsala. Så mysigt att ses allihop i ett strålande soligt Stockholm. På vägen dit eller ja det blev väl en omväg men ändå så stannade vi till på Zetas trädgård. Längesen jag var där och det är ju kul att besöka trädgårdar vid olika årstider. Alltid mycket att kika på där och det är t o m fint på toaletten. Se bilden ovan.
Magnolia och allium i skön kombination. Tyvärr hinner nog inte mina egna allium slå ut innan magnolian blommat över så är bra när man får njuta hos andra.

 Vackra träd som blommade ute i trädgården.
 En näpen akleja.
 Inne i butiken en massa olika vaser på ett bord med några våriga blommor i.
Kändes just vår och luftigt fräscht. 


 Ett besök i Kungsträdgården förstås som väääldigt många andra och sen lunch ute i solen.

Fika fick vi hemma hos födelsedagsbarnet som bakat kladdkaka och Tiramisu.


Eller var det kanske en Pacman kaka han bakat? Såg ju ut lite så efter att han provsmakat / kvalitetssäkrat :)



Han har lite påfågeltema i sin lägenhet så var kul att få ge honom två små skålar typ mindre pajformar som våra vänner gjort. Han blev så glad. Användbara till lite av varje. Kika gärna på fler fina keramikalster som de gjort. Instagramkontot heter atelje1030. Tycker de är så duktiga!
Kul med en personlig present också.

På kvällen var vi bjudna på middag hos goda vänner som bjöd på Sydafrikansk mat. Så goda smaker och trevligt! Vacker utsikt över Mälaren och våra påhittiga vänner hade dukat i Sydafrikas färger och elefanter på bordet.


Man kanske borde anstränga sig lite oftare och ordna temamiddagar. Kul är det ju.
Dessutom skönt att det är varmt och vår så vi kunde cykla både dit och hem.

Idag har vi varit duktiga och fortsatt med lite hemmafix. Började med en morgonpromenad och såg också att vårt lilla Körsbärsträd nu är fullt utslaget. Städade uterummet och ordnade lite i trädgården.
Njuter av att hålla på och greja lite. Mycket kvar, men mycket är också gjort.

Tog även med mamma på en liten promenad vid Svartån.
Kikade på allt som slagit ut och är på gång.
Hon njöt också av våren och de ljumma vindarna.



2 kommentarer:

  1. Godmorgon fina bloggvän! :)
    Vilka mysiga utflykter och besök du gör! Zetas trädgård och Kungsträdgården står på min önskelista, har aldrig varit där! Ja, det finns mycket att se och uppleva! Nära och långt borta. Det blev en härlig helg för dig och nu är det helg igen och hoppas att du och de dina får njuta av lite extra långledighet!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Godmorgon! Tack och detsamma får jag säga till Dig. Du var också på så fin handelsträdgård och fina utflykter i naturen och vackra Göteborg. Härlig tid nu!
      Kram Annika

      Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.