03 januari 2015

Då laddar vi om...

Vi  firade ett mysigt nyår i stugan. Åtta vuxna var vi som firade tillsammans. Med uppdelad matlagning och förflyttning mellan förrätt hos stuggrannarna sen varmrätt och dessert hos oss.
Lite roligt quiz och frågespel däremellan. Jättetrevligt! Några recept från kvällen kommer längre fram.Dukning blev det a la Cajsa Warg på temat man tager vad man haver - bara det är åt det mörkt röda hållet. Det blev t.ex rödlök, druvor, rosépeppar, kidneybönor på bordet. Hade gärna haft mörkt röda ranunkler men jag friserade en krukväxt, en Kalanchoe istället och satte blommorna i pyttesmå vaser.
Första året som sönerna inte firade med oss. De hade egen middag med kompisar innan de skulle ut på stan. Så de for hem på nyårsaftons förmiddag. Det skulle bakas kladdkaka som skulle hinna stå i kylen till kvällen. De lagade kött med termometer (instruktion per telefon :) och potatisgratäng.
Allt blev gott fast det var lite för lite gratäng tydligen. Huset stod kvar och var i bra skick när vi kom hem på nyårsdagens kväll och det kändes skönt. Även om inte jag kunde somna förrän jag visste att de båda och några till landat hemma igen.

För och nackdelar med att de börjar bli stora och vuxna... Bara att vänja sig....

Idag laddar vi för nittonårskalas för vår äldste son. Tiden går och mycket som ska firas så här års!

3 kommentarer:

 1. Superfin och innovativ dukning ! Själva har vi så litet köks ord att det sällan finns plats för utsvävningar.

  SvaraRadera
 2. Härligt att få fira i en stuga Har hopp om kolonin när huset är klart längtar dit nu. Här regnar det blåser och är allmänt trist. Har skrollat ner lite hos dig och hittat många fina bilder och mysigt
  Önskar dig ett fint nytt år vi kommer att ses fler gånger känner jag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Det lät som en trevlig nyårsafton! Kul att förflytta sig under kvällen. Och vilken läcker dukning du gjorde!!
  Ja, det är bara att vänja sig vid att barnen blir vuxna. Tiden går fortare än man tror, känns det som...
  Ha en fin vecka! Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.