03 augusti 2014

Survival of the fittest


Ja lite så är det i vår trädgård här hemma nu. De starkaste överlever. Ja riktigt så drastiskt är det inte. Det har varit torrt och varmt och jag har inte varit hemma så mycket på nästan tre veckor. Men det får bli ett litet mellanår. Huset ska målas och det ska upp ställningar så en hel del måste klippas ner. 
Rosor och lavendel blommar öven om den sistnämnda snart är överblommad. Kanske får den ett nytt flor om jag klipper den. det brukar kunna hända. Lilla clematisen Summer Snow är överdådig med alla blommor. En klar överlevare. 

Fikonträdet har också överlevt. Det tackar jag sönerna för som stått för skötsel av hus och trädgård senaste veckan. Den enda som nog inte överlevt är en "Plättar i luften" ger den en fuktinpackning nu men är rädd att det är lite sent. Men det är inte hela världen. Kändes underbart att vakna till lite välbehövligt regn tidigare imorse. Hoppas det föll lite över Virsbotrakten i norra Västmanland också där en skogsbrand brinner sen några dagar. Vi såg röken när vi åkte hem från stugan i södra Dalarna igårkväll.

Bli tyvärr bara mobilbilder just nu. De här är tagna för några veckor sedan och lavendeln har i stort blommat över. Har problem med nätet och vår server hemma för tillfället.  
Men det ska väl ordna till sig det med. Det är inte hela världen det heller. 
Bara ett litet  i-lands problem.

Ha en skön söndag! Själv ska jag sätta fart. Imorgon är det slut på semestern. 
Det känns ok det har varit underbara veckor. Vilken sommar!


2 kommentarer:

 1. Tjusig ros. Det funkar ju bra med mobilbilder också. Visst är det en fantastisk sommar.
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Peacerosor. De ena rosorna hos oss just nu. Klätterrosen New Dawn är kapad pga husmålning.
   Mycket annat är också nedklippt och det är sig inte riktigt likt för tillfället. Man kan tydligt se att växter gör skillnad :) Det är en fantastisk sommar men önskar regn åt de som kämpar mot den hemska skogsbranden i norra Västmanland.
   Må så gott!
   Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.