15 maj 2020

Roligt att plocka ur diskmaskinen


Var med yngsta sonen på auktion för lite sen för att kika på några nattduksbord att eventuellt bygga om till ett skrivbord. Men det blev lite porslin istället. Är så svag för det rosaröda porslinet av olika slag  som jag har i stugan. Nu hittade jag små kaffekoppar perfekta för espresso som vi dricker ofta.

Det var små koppar med fat, assietter, kaffekanna och mjölkkanna. Ihopslaget med assietter med motiv av olika bärpajer eller olika ostar. Inget jag ville ha egentligen men de var faktiskt finare  än jag först trodde. Kul att det var olika frukter/bär på assietterna och om de olika ostarna stod en liten story på undersidan. Ostassietterna var visserligen lite krackelerade i glasyren men får väl gå in under patina. Bara askarna till var ju så fina.

Det rosaröda var däremot helt felfritt. 


6 kommentarer:

 1. Ni fick fina fynder.Jag kratulerar. Jag också tycker mycket om rosa . Är dessa koppar av Röhrstrand? Talrikar är vackra. Ha en trevlig veckoslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kaisa! Kopparna är engelska.
   Ha en trevlig helg!

   Radera
 2. Ååh, de där engelska porslinet är rysligt populärt just nu. Säljs på direkten då vi får in det i vår secondhandbutik! Supersnygga!

  Ha en fin helg trots ostadigt majväder!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Ja jag tycker så mycket om det. Har lite olika delar ur olika serviser men allt passar ändå ihop. Kom över en hel kartong för flera år sen. Har utökat lite pö om pö. Ja kyligt är det men snart måste väl värmen komma. Ha en fin helg!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Åh, så fint porslin! Kul med en "story" på undersidan också! Kaffekopparna bedårande.
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja glad att jag slog till. De har redan gått några vändor i diskmaskinen. Även kaffekannan i porslin. Håller värmen bättre än man tror faktiskt. Och serverade Brie ost på Le Brie assietten i helgen.
   Kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.