06 september 2014

Som att få flytta hem igen

Mycket händer i en trädgård på en månad särskilt när man inte kommer åt att ta hand om den. Om man lägger till nästan tre veckors semester som mestadels tillbringats i stugan så finns lite att bita i nu. Eller att bita av, med sekatören.... 


Men igår var en lyckans dag när det sista av byggställningarna försvann. Kände hur mycket vi uppskattar när allt är som vanligt igen. Vi har saknat vårt hus och trädgården. Det kändes lite som vi fick flytta hem igen för senaste månaden har det inte känts som hemma på riktigt. 
I-landsproblem absolut, men det är onekligen skönt när fönstren går att öppna igen och man inte  behöver kryssa runt stålrörsställningar. 

Huset är färdigmålat och blev så fint. Samma färg som förut, grändgul med vita knutar men betydligt fräschare. 
Höll på flera timmar i trädgården igår och jag har saknat det.

Så kanske kan bli lite välbehövlig nystart även där.

Yngsta sonen klippte det tufsiga gräset flera gånger bara det gjorde stor skillnad.
På kvällen blev det fredagsklassikern taco som vi inte ätit på hela sommaren.
Allt som vanligt igen men i positiv bemärkelse. Och det ser ut som såväl Buxbom som Magnolior klarat livhanken under byggställningarna. Tack för det!


Mycket kvar att fixa i helgen. Men det får ta sin tid. Mannen anordnar golftävling och jag tänker mig nog några trevliga avbrott också.

Är sugen på att göra lite höstfint både ute och inne så ett besök på Bondens egen marknad känns som en bra start på helgen. 

2 kommentarer:

 1. Det känns ganska skönt att hösta till det i trädgården! Ett lugn lägger sig över gården på något sätt...man slipper springa med vattenkannan och snart är det bara en liten höstplantering på farstubron man behöver bry sig om...;)
  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 2. Förstår att det känns som att flytta hem igen, och vad roligt att ni blev nöjda! Vilken tur dessutom att allt i trädgården hade klarat sig så bra. Ja, att göra höstfint är verkligen mysigt. Man kan ta tillvara det där fina som finns kvar i trädgården och lyfta fram det, eller ta in en buketter som du gjort. Fint!
  Eva, Tinibelli

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.