08 september 2014

Att kliva in i en annan värld, floristernas värld till exempel

Det kan man behöva göra emellanåt, byta miljö. 
Bara en liten stund.

Hela lördagseftermiddagen och kvällen hade jag röjt som en tok i trädgården. Ibland kan jag verkligen "go bananas" med en sekatör i handen. Fulhörnet räckte inte till på långa vägar, ett stort lass med grenar blev det och en massa säckar som skulle i riktning Återbruket. Lite skillnad blev det väl även om det kanske mest märks i min kropp. Blev faktiskt lätt ledbruten efteråt får jag lov att skamset erkänna. Lite dåligt med träning under sommaren kan hända. Ja. Och lite svårt att ge mig med sekatören. Jadå. Men det ska bli ändring där med, alla fall med träningen. Hade till och med väckarklockan på ringning i lördags för att hoppa upp och boka ett efterlängtat Friskis pass till veckan.
 Så i söndags var det för mig väldigt passande att det var höstfest på Vallby Friluftsmuseum här i Västerås bara en cykeltur bort för mig. Hade bespetsat mig på växtmarknaden men det var inte så mycket bevänt med den. Däremot var det kul att se floristelevernas fina skapelser inne på Herrgården. Lite dejavu känsla jag gick själv två terminer på floristutbildning 2006-2007. Bland det roligaste jag gjort även om jag inte arbetar i blommornas värld nu. Ett minne för livet och något man har med sig.


Gladiolus och vass eller gräs är så fint tillsammans. Vass ska man ju bunkra egentligen.
Så användbart. Titta här för mer inspiration: Gunnar Kaj  Han sätter ihop vass och amaryllis.
Men än är det ju bara skön sensommar tack och lov.


                                                                           
   Sensommarsol och vackra kransar
Läckert med äpplena utanför fönstret också.Så fick jag min dos av lite vackra blommor och floristelevernas verk och blev rent sugen på att pyssla lite själv innan jag fortsatte med välbehövlig röjning på insidan av huset hemma. Man måste ju ha lite kul mellan varven också.

Fördel var att jag nyss röjt lite  i förrådet vilket kastade nytt ljus på såväl odlingsklockan och kransstommen i stål som jag raskt fyllde med äpplen och lite annat redan på lördagen.
Små quick fix att ha på trappen som gör åtminstone mig glad när jag passerar in eller ut.Ett höstfat med fläderbär och lite annat sensommarpynt från naturen blev det på söndagen bland annat.Sen rensade jag avloppet i duschen och tänk det var inte alls lika kul....


6 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska bilder du bjuder på!
  Mycket inspirerande!!!

  Kram och tack!
  Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annica! Fint på sensommaren!
   Kram Annika

   Radera
 2. Tack för att vi fick se Annika! Jättefint och jag minns, jag minns :) DU är däremot lika duktig som vad som visas prov på här, vilken bukett du gjort av kronärtskocka nedan, imponerande!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mari! Älskar kronärtskockor fick nu tipset att det går att göra ljuslyktor av de så det blir nästa grej till helgen kanske. Titta in på http://vardagimittliv.blogspot.se/ smart och snyggt på hösten.
   Kram Annika

   Radera
 3. Så härligt där hade jag velat vara och gått i timmar tror jag älskar sånt där. Fatet med två äpplen, är det i lera eller är löven på klistrat. så vackert. Dina bilder gör mig så glad och inspirerad
  Önskar dig sköna dagar
  kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att Du kikar in här Meta. På fatet är det blad. Kan vara "baksidan" av stora Tussilagoblad kanske. Har nog fått ligga till sig och bli lite slappa eller så har de kanske fått bada i tapetklister direkt jag vet inte riktigt. kram Annika

   Radera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.