10 oktober 2019

En tur till Stockholm


Ibland stämmer det så bra att man kan få till en träff med en vän några dagar i oktober.
Som extra bonus blev hon ledig redan på söndagen. Jag hade redan köpt biljett till Sissela Kyles show Etta på listan som går på Scalateatern. Tänkte att jag går väl själv om hon jobbar. Men Lena blev inte utkallad på någon flygning så vi kunde se showen ihop. Även om vi inte hade platser bredvid varandra så var det ju samma upplevelse vi delade.

Jag gillar Sissela och showen var bra. Rolig och en hel del igenkänning. På scenen var också multimusikanten Sandra Niklasson som bidrog stort. En lyckad eftermiddag. Hämtade mina grejer som var kvar hos sonen som bor precis runt hörnet från Scalateatern och åkte hem till L.

Så mysiga höstdagar. Vi har promenerat massor förstås eller strosat kanske. Gått i några roliga butiker. Men inte direkt shoppat. Mitt "tyngsta" fynd blev en begagnad mandelkvarn som jag ska ha som ljusstake i växthuset. Det kommande växthuset upptar ju mitt huvud nu till stor del :)                                  
Såg alla planterade gingkoträd längs Hornsgatan. Tänk så vackra de kommer att vara när bladen eller de platta barren blir riktigt gula. Jag fotade ju gingko som en tok när vi var i Kina förra hösten. Ett litet barn som virvlade runt i de guldgula löven och kastade de i luften blev bästa bilden.
Det ska finnas ett stort gammalt gingkoträd på Vasa Reals skolgård. Det måste jag spana in nästa gång jag är i Stockholm. Tycker sånt är kul.

Tåliga träd tydligen och bra mot luftföroreningar. Så gör väl nytta både på Hornsgatan och i Peking till exempel. Läste att man ska ha ett gingkobarr i plånboken så blir man aldrig fattig.
Kuriosa men ligger kanske något i det. Som att ha en kastanj i fickan ger lycka och tur. Rikedomen och lyckan  kan ju också vara att man faktiskt ser de där små sakerna i tillvaron som gör en glad.

Den stora roskrukan nedan stod i fönstret hos Gudrun Sjödén. Lite bedagade men vackra ändå och krukan hade inte varit densamma utan den större rosen som sticker upp bland mängden av små.
Det är roligt att titta på skyltningar. Många är så duktiga att få till det i butiker med ganska enkla medel. Man får lite inspiration och bra ideér.

Vi fick också till en middag med en till av tjejerna som brukar vara med på våra tjejträffar i Skåne.
Så roligt när det stämmer och man kan ses lite spontant. 

Så såg vi ju Downton Abbey en gång till. Det var ju Lena som en gång fick in mig på 
Downton Abbey så var ju kul att se den ihop. Jag brukar inte se filmer på bio två gånger men nu hände det. Kanske man ser andra saker mer när man ser en film för andra gången.   Ja det känns som vi hann mycket utan stress på två dygn. Så trevligt avbrott på hösten och så skönt väder att vara ute i. Friskt men inte kallt och vindstilla. 

Idag är tankarna hos en annan bästa vän.  Längtar så tills jag får höra från henne igen.

6 kommentarer:

 1. Ja det finns mycket att se här i vår fina stad! Kul att ni hann med så mycket! Sisselas show har jag inte sett än men däremot "Downton Abbey". . . som även jag ska se om!
  Spännande med Gingkobarr i plånboken det ska jag nog testa! :-)
  Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns mycket att se! Och skönt att bara strosa.
   Gingkobarr är värt att testa.
   Kram och fortsatt trevlig helg!

   Radera
 2. Så härliga och mysiga dagar Annika! Förstår att du är nöjd! :) Ja, som du vet har jag nu sett Downton Abbey - så bra! Sisselas show läste jag om i GP, hon fick bra recessioner där!
  Kanske hon kommer till Göteborg? Ja, så roligt med vänner - det kommer snart hem ett gäng till mig! Kollegor i mitt förra arbetsliv! :)
  Jag funderar på om jag sett någon gång? Påminner det om lärkträd?
  Trevlig helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vänner är värdefullt liksom en utflykt då och då. Nej Gingko påminner faktiskt inte om något annat träd tycker jag. Gingko är ginkgo bara. Men man brukar se de som krukväxt ibland och med facit i hand hade det varit bättre att försökt plantera ut den. Med tanke på att de som planterades på Hornsgatan sattes mitt i vintern. Inomhus överlevde inte min alla fall.
   Hoppas du fick en trevlig kväll med kollegorna!
   Kram Annika

   Radera
 3. Härliga dagar tillsammans med vänner, det är det bästa! Kram

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.