06 oktober 2013

Fotopromenad

I lördags var jag med på en fotopromenad som anordnades av Mälardalens fotogrupp.
Om jag inte förstått helt fel så var detta ett arrangemang som pågick på många håll och kanter just i lördags. Västerås hade flest deltagare i Sverige med 33 promenerande. Kul var det. Så roligt att se hur 33 personer som går samma promenad ändå hittar så många olika motiv och vinklar på sina bilder.

Här kommer några av mina bilder. En salig blandning av allt möjligt som man kan råka på i sin egen stad under 3 km promenad en lördagsförmiddag. Färg och svartvitt, byggnader, blommor, symboler,  skyltar, detaljer och vyer huller om buller.

Det som är bra med en sådan här promenad är att man plötsligt ser på sin stad med lite andra ögon. Turist på hemmaplan. Jag har förstås en hel drös med bilder. Så det räcker till flera inlägg längre fram. Kom på mig själv med att rikta kameran ganska högt på flertalet bilder under den här promenaden. Jag brukar ju förr krypa omkring bland blommor och blad.
Om du vill se alla bilder som hittills laddats upp från promenaden så finns de här:

Fotopromenad i Västerås
 
Det enda som var negativt med promenaden var att jag hade för lite kläder på mig för en gångs skull.
En mössa hade inte suttit i vägen alls, det blåste nere vid hamnen. Och kanske att himlens färg var lite väl blaskigt grå den här dagen. Det behöver inte alls vara solsken men en mörkare gråblå himmel hade varit snyggare till höstfärgerna. Men allt annat var toppen och ett jättekul "meet-up" jag kommer att hålla utkik efter fler för det verkar vara en hel del på gång i den här gruppen på ett enkelt och spontant sätt.

Den sista bilden visar vårt stadshus och en palm och jag är alltid lite undrande varför det ska envisas med palmer på våra breddgrader. Varför inte hitta på något annat minst lika fint och annorlunda men anpassat för Norden som inte behöver bo någon annanstans under vintern...

 

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att få se bilder från promenaden. Nästa gång det blir av får du gärna tipsa mig - såg kul ut att fånga hemstaden i nya vinklar! Håller med, varför en palm?
    Ha en bra måndag! Kram Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  2. Ja det var kul! Tror detta kan passa mig man kan haka på lite i sista stund. Passar det så passar det. Man behöver inte boka upp sig månader i förväg. Nästa är redan på torsdagkväll. Titta på länken: http://www.meetup.com/Malardalens-Fotogrupp/events/143969802/?a=co1.1_grp&rv=co1.1
    Kanske vi ses? Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.