28 juni 2017

Fläderblomssaft

Det börjar bli dags att sätta en omgång fläderblomssaft. Ett lätt bestyr. Ska nog plocka blommor imorgon så är den klar till nästa vecka. Jag brukar följa ett recept av Monika Ahlberg som jag hittade på nätet. Gott att sen frysa in saften och blanda en sked eller iskub med bubbelvatten. Fräscht och somrigt. Saften fryser inte helt så lätt att bara ta lagom mängd med sked från en burk i frysen.3 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Jag hoppas att du njuter av sköna sommardagar och har det riktigt gott? Och jag kan bara instämma, flädersaft är väldigt enkelt att göra och så galet gott. Innan jag träffade min man hade jag aldrig druckit flädersaft. Jag var från stan och där var det ingen som gjorde flädersaft på den tiden medan det på landet där min man växte upp var en självklarhet året om. När jag själv blev lantis började jag göra flädersaft och nu är det en av de där sommarsmakerna jag inte kan vara utan.
  Vilken fantastisk trädgårdsresa till England ni var iväg på. Underbara bilder och jag kan tänka mig att du var i ett lyckorus hela resan över alla trevliga möten och magiska trädgårdar ni fick besöka. En riktig drömresa.
  Själv har jag bestämt mig för att sluta blogga och därför vill jag passa på att tacka dig du underbara solstråle för all värme, glädje och omtänksamhet du har spridit i mina kommentarfält genom åren. Tänk, vi har ju aldrig mött varandra utanför skärmarna men jag upplever dig som en kvinna med ett stort varmt hjärta och dina ord har alltid betytt mycket. Lika härligt har det varit att genom åren kika in här hos dig och njuta av allt som du bjuder på här. Små glimtar ur ditt liv. Och även om jag nu lämnar bloggvärlden kommer jag fortsätta att kika in ibland för att se hur du har det. Stort tack till dig kära vän och allt gott inför framtiden.

  Sköt om dig och ha en fantastiskt fin sommar!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för Dina fina rader Lotta! Det har varit fint att följa Dig Du skriver så bra och visar så vackra bilder. Ja här är det lite snålt med inlägg för tillfället. Har så mycket för mig hela tiden och det är ju sommar. Lite flitigare på instagram där jag också heter halmhattochmamelucker. Det blir så ibland :)
   Allt gott till Dig framöver och önskar Dig en fortsatt skön sommar!
   När jag ser solrosor kommer jag nog alltid att tänka på Dig!
   Positiv, vänlig och stark!

   Kram Annika

   Radera
 2. jag älskar flädersaft! och det påminner om när jag förr plockade fläder direkt från buske vid ett gammalt torp på landet.

  Hotelltips idag på bloggen:)

  Ha en kanon start på hösten!

  LOVE Maria

  SvaraRadera

Tack för Din kommentar, den gör mig jätteglad.